Schipperdouwesarchitectuur Schuurwoning Harfsen 1

schuurwoning harfsen

OMSCHRIJVING

In het buitengebied van Harfsen zijn op een bestaand erf een aantal schuren gesloopt om plaatst te maken voor twee woningen. Ons bureau heeft een ontwerp gemaakt voor deze erftransformatie. In samenwerking met landschapsarchitect van Paridon x de Groot uit Amsterdam is een erfinrichtingsplan gemaakt waarbij het dubbele woonhuis als langwerpig volume aan de achterzijde van het erf is gesitueerd. Tussen het erf en de entree is een boomgaard gesitueerd, waardoor volledige privacy ontstaat met vanuit het woonhuis uitzicht over het landschap. Het entreepad door de boomgaard vormt een zichtlijn dwars door het volume, waardoor tevens de verdeling tussen de twee woningen zichtbaar is gemaakt. In het souterrain is ruimte gereserveerd voor slaapkamers, badkamers en een technische ruimte. Hierdoor kan de gehele begane grondvloer en verdieping gebruikt worden als leefruimte met uitzicht op het erf en het weidelandschap.

Het volume is vormgegeven als een schuurwoning waarbij de gevels uitgevoerd worden in verduurzaamd hout en het dak wordt bekleedt met een donker grijs stalen felsdak. Met dit nieuwe volume wordt op een passende wijze het erfensemble ingevuld met een eigentijdse schuurwoning.

MATERIALEN

  • Verduurzaamd houten gevelbekleding
  • Donker grijs felsdak
  • Prefab kelder
  • Stalen spanten
  • Houten gordingkap

Informatie

Opgeleverd 2011
< terug naar projectoverzicht
Schipperdouwesarchitectuur Schuurwoning Harfsen 5 Schipperdouwesarchitectuur Schuurwoning Harfsen 4 Schipperdouwesarchitectuur Schuurwoning Harfsen 3