Schipperdouwesarchitectuur Woonhuis Haaksbergen 29

woonhuis haaksbergen

OMSCHRIJVING

Op een bestaand, oud agrarisch erf op de kruising van de Kolenbranderweg en de Veldzichtweg te Haaksbergen is door schipperdouwesarchitectuur een ontwerp voor een nieuw woonhuis gerealiseerd. Op het erf staat typische Twentse agrarische bebouwing. Het gaat hierbij om de bestaande boerderij en een schuur. Deze bouwwerken zijn behouden gebleven. De overige bebouwing heeft plaats gemaakt voor drie nieuwe woningen. Het geheel is gegroepeerd rond een gezamenlijk erf, van waaruit de percelen worden bereikt.

De woning is op basis van het geldende bestemmingsplan vormgegeven als een asymmetrische schuurwoning, waarbij de eiken gebinten binnen en buiten zichtbaar zijn. Kenmerkend zijn de open en lichte leefruimte op de begane grond met uitzicht op het omringende landschap. Op de verdieping verbind de open overloop een viertal hoge en ruime slaapkamers. De materialisering houdt niet op bij de gevel, zo zijn metselwerk en eiken gebinten ook binnen zichtbaar en voelbaar. De karakteristieke vorm, de eiken constructie en de materialisering hebben een duidelijk verwantschap met de streekeigen kenmerken van het Twentse erf en zijn sfeerbepalend voor zowel het exterieur als het interieur.

MATERIALEN

  • Aluminium kozijnen
  • Aluminium serre
  • Metselwerk
  • Onbehandeld eiken gebinten en gevelbekleding
  • Gebakken pannen

Informatie

Opgeleverd 2011
< terug naar projectoverzicht
Schipperdouwesarchitectuur Woonhuis Haaksbergen 1 Schipperdouwesarchitectuur Woonhuis Haaksbergen 2 Schipperdouwesarchitectuur Woonhuis Haaksbergen 3 Schipperdouwesarchitectuur Woonhuis Haaksbergen 4 Schipperdouwesarchitectuur Woonhuis Haaksbergen 10 Schipperdouwesarchitectuur Woonhuis Haaksbergen 8 Schipperdouwesarchitectuur Woonhuis Haaksbergen 12 Schipperdouwesarchitectuur Woonhuis Haaksbergen 24 Schipperdouwesarchitectuur Woonhuis Haaksbergen 21