Schipperdouwesarchitectuur Apotheek Wierden 2

apotheek wierden

OMSCHRIJVING

Voor Kringapotheek Wierden hebben wij voor het bestaande pand aan de Dahliastraat een plan gemaakt om de bestaande twee apotheken samen te voegen in één gebouw. Het bestaande pand is aan de zijgevel uitgebreid en heeft in plaats van de oorspronkelijke schuine dakopbouw een geheel nieuwe bovenverdieping gekregen. De opbouw is vormgegeven als een losstaande doosconstructie, waarbij het overstek naadloos overgaat in de entreeluifel aan de voorzijde van het pand. De houten opbouw is visueel losgekoppeld van de bestaande schuine dakconstructie doormiddel van een glazen tussenbouw, hier is plaatst gemaakt voor de trap en de garderobe. Door de kantoor- en bespreekruimtes zoveel mogelijk naar de verdieping te plaatsen is op de begane grond een grote gemeenschappelijke werkruimte ontstaan waar tevens ruimte is voor een robotinstallatie.

De opbouw is geheel uitgevoerd in houtskeletbouw en bekleed met naturel houten delen van verduurzaamd lariks. Het pand is geheel gerenoveerd en voorzien van hoogwaardige materialen en installaties. Zo is er onder andere een warmtepomp-installatie aangebracht, zodat er op een duurzame manier wordt omgegaan met het energieverbruik.

MATERIALEN

  • Houtskeletbouw
  • Naturel houten gevelbekleding
  • Licht metselwerk
  • Kozijnen antraciet

Informatie

Opgeleverd 2011
Opdrachtgever Kring Apotheek Wierden
< terug naar projectoverzicht
Schipperdouwesarchitectuur Apotheek Wierden 3 Schipperdouwesarchitectuur Apotheek Wierden 4 Schipperdouwesarchitectuur Apotheek Wierden 5 Schipperdouwesarchitectuur Apotheek Wierden 6 Schipperdouwesarchitectuur Apotheek Wierden 7 Schipperdouwesarchitectuur Apotheek Wierden 8