Schipperdouwesarchitectuur Swwe De Brink Wierden 15

de brink wierden

OMSCHRIJVING

Voor de woningstichting Wierden-Enter is op een locatie in het centrum een invulling ontworpen tussen twee bestaande appartementencomplexen. De invulling omvat 11 appartementen voor senioren op twee verdiepingen en winkelruimte op de begane grond. In de opdracht werd ook de wens vervat om het gehele complex (oud en nieuw) opnieuw centraal te ontsluiten. De ingreep resulteert tevens in een verbeterde pleinwand aan de Nijverdalsestraat.

Het plein met terras kon door een ingetogen, terugliggende nieuwbouw blijven bestaan, zodoende is een eigentijds plan gerealiseerd zonder afbreuk te doen aan de aanwezige elementen.

MATERIALEN

  • Donker metselwerk
  • Wit geschilderd metselwerk
  • Houten geveldelen en loopbruggen
  • Verzinkt stalen hekwerken
  • Zinken felsdak
  • Balkonaccenten

Informatie

Opgeleverd 2008
Opdrachtgever Stichting Wonen Wierden Enter
< terug naar projectoverzicht
Schipperdouwesarchitectuur Swwe De Brink Wierden 2 Schipperdouwesarchitectuur Swwe De Brink Wierden 3 Schipperdouwesarchitectuur Swwe De Brink Wierden 4 Schipperdouwesarchitectuur Swwe De Brink Wierden 8 Schipperdouwesarchitectuur Swwe De Brink Wierden 10 Schipperdouwesarchitectuur Swwe De Brink Wierden 11 Schipperdouwesarchitectuur Swwe De Brink Wierden 12 Schipperdouwesarchitectuur Swwe De Brink Wierden 14 Schipperdouwesarchitectuur Swwe De Brink Wierden 16