Sda Over Ons

over ons

Hans en Martine werken al 20 jaar samen in hun eigen bureau schipperdouwesarchitectuur. Getrouwd zijn en samenwerken zat er al vroeg in, beiden komen uit gezinnen waarin beide ouders samen in het bedrijf werkten. Een interview in de door hen schitterend verbouwde Twickelschuur in Delden.

WAAROM WILDE JE ARCHITECT WORDEN?

Martine: Eigenlijk wilde ik industrieel ontwerper worden. Ik kom uit een aannemersfamilie en wilde niet de bouw in. Uiteindelijk studeerde ik bouwkunde in Delft. Tijdens het stage lopen bij diverse architectenbureaus werd ik geïnspireerd om architect te worden.
Hans: Ik wilde ooit nog arts worden. Toch werd het bouwkunde in Delft. Na een zoektocht langs technische opleidingen wilde ik graag iets doen met de gebouwde omgeving. Overal om ons heen aanwezig en over nagedacht, daar wilde ik zichtbaar aan bijdragen.

WAAR LIGT JULLIE PASSIE?

Hans: We streven naar meer duurzaamheid en een natuurlijke manier van bouwen houdt nooit op, het is een mooie uitdaging daarin onszelf verder te ontwikkelen. Als we daarbij de kans krijgen om van schets tot oplevering betrokken te worden, word ik echt enthousiast.
Martine: Ik vind elke opgave leuk, van een particuliere woning tot een groot bedrijfsgebouw. Daarnaast vind ik opdrachten met een bijzonder programma helemaal te gek. Ik word ook heel blij van het werken met verschillende disciplines zodat daardoor het eindresultaat veel beter wordt. Bijvoorbeeld met landschapsarchitecten, klimaat-technisch adviseurs, een bouwbioloog.

WAAR ZIJN JULLIE HET MEEST TROTS OP?

Martine: Oei dat is lastig, ik denk toch wel het hele oeuvre wat we tot nu toe gemaakt hebben als bureau. Een aantal zijn ook gepubliceerd in vakbladen, dat is ook altijd een mooie bekroning op je werk.
Hans: Ik denk tot nu toe het voeren van een eigen zelfstandig bureau gedurende 20 jaar voor zeer veel tevreden opdrachtgevers.

WAAR DROMEN JULLIE NOG VAN?

Martine en Hans in koor: Een architectuurreis in Amerika! Langs al het werk van Frank Loyd Wright. Hoe hij destijds met nieuwe technieken en materialen aan de slag ging is heel inspirerend.

Martine Martine Hover

Martine Schipper

architect - directielid

LinkedIn - Martine Schipper
Hans Hans Hover

Hans Douwes

architect - directielid

LinkedIn - Hans Douwes
Harmjan Harmjan Hover

Harm Jan Velten

architect

LinkedIn - Harm Jan Velten
Salma Salma Hover

Salma Yousef

architect

LinkedIn - Salma Yousef
Anoniem Anoniem Hover

Stagiaire

bouwkundige

LinkedIn - Stagiaire

ONS TEAM

schipperdouwesarchitectuur is in 1997 door Hans Douwes en Martine Schipper in het Overijsselse Wierden gestart en momenteel gevestigd in Delden. Sinds de start heeft het bureau opdrachten in woning- en utiliteitsbouw, verbouw en renovaties gerealiseerd. Naast het ontwerpen van bijzondere eigentijdse objecten zijn wij ook gespecialiseerd in het maken transformatieplannen, beeldkwaliteitplannen en interieurvoorstellen. Enkele projecten zijn gerealiseerd door het meedoen aan ontwerpprijsvragen. Met een team van creatieve en gedreven mensen werken wij aan onze opdrachten. In de wereld van architectuur, vormgeving en esthetiek voelen wij ons thuis!

ONZE FILOSOFIE

Een prettige omgeving om te wonen, werken en recreëren is van groot belang voor het welzijn van de gebruikers en de omgeving. Bouwen is echter belastend voor mens en milieu. Daarom werken wij op bewuste wijze aan onze ontwerpen, met oog voor omgeving, gezondheid, energiehuishouding en milieu. Nadenken over hergebruik en materiaalgebruik is van belang om zorgvuldig om te gaan met de bestaande voorraad energie en delfstoffen. Wij staan voor duurzaam maatwerk in architectuur! Voor schipperdouwesarchitectuur is elk project, van klein tot groot, een zoektocht naar de juiste balans voor gebruiker en omgeving.