Schipperdouwesarchitectuur Villa Wierden Laurens Kuipers Fotografie 9

villa wierden

OMSCHRIJVING

De woning is volledig gericht op de bijzondere achtertuin met boomgaard en biedt zodoende veel privacy voor de bewoners. Opvallend is de symmetrische opstelling van de volumes gezien vanaf de voorzijde, waarbij de verdieping tevens als overstek boven de centraal gelegen entree dient. Mede door de regelgeving is de verdiepingsopbouw vormgegeven als een eigenzinnige zinken doosconstructie op de massieve gestuukte plint van de begane grond.

Het uitzicht op de tuin en de ruime vertrekken met veel daglicht zijn kenmerkend voor deze woning. Het grote overstek boven het terras zorgt voor verkoeling in de zomer. Daarnaast krijgt de zon in de winter ruim baan via de glazen vliesgevel op de verdieping en zorgt zo voor een aangenaam binnenklimaat. De woning is levensloop bestendig vorm gegeven en voorzien van energiezuinige technieken.

MATERIALEN

  • Gevelstucwerk
  • Geprepatineerd zink
  • Houten gevelbekleding
  • Aluminium kozijnen

Informatie

Opgeleverd 2016
Bruto Inhoud 990m³
Bruto Vloeroppervlak 275m²
< terug naar projectoverzicht
Schipperdouwesarchitectuur Villa Wierden Laurens Kuipers Fotografie 1 Schipperdouwesarchitectuur Villa Wierden Laurens Kuipers Fotografie 2 Schipperdouwesarchitectuur Villa Wierden Laurens Kuipers Fotografie 3 Schipperdouwesarchitectuur Villa Wierden Laurens Kuipers Fotografie 4 Schipperdouwesarchitectuur Villa Wierden Laurens Kuipers Fotografie 5 Schipperdouwesarchitectuur Villa Wierden Laurens Kuipers Fotografie 6 Schipperdouwesarchitectuur Villa Wierden Laurens Kuipers Fotografie 7 Schipperdouwesarchitectuur Villa Wierden Laurens Kuipers Fotografie 8 Schipperdouwesarchitectuur Villa Wierden Laurens Kuipers Fotografie 9 Schipperdouwesarchitectuur Villa Wierden Laurens Kuipers Fotografie 10