Boerderijlodges Twickel Delden Schipperdouwesarchitectuur 1

boerderijlodges delden

OMSCHRIJVING

In de bestaande veeschuur die door landgoed Twickel geheel is geconserveerd, is plaats voor vijf luxe boerderijlodges en een bijeenkomstruimte.

De karakteristieke lange varkensschuur is opgedeeld in 5 boerderijlodges welke aan de achterzijde door een gemeenschappelijke gangzone worden ontsloten. Uitgangspunten voor het ontwerp waren de hoge kapconstructie zoveel mogelijk zichtbaar houden en authentieke details combineren met eigentijdse vormgeving. De boerderijlodges zijn allen voorzien van een verdieping met slaapgelegenheid met bad en een bedstede onder de trap.

Door de vormgeving en materialisering zijn ruime lodges ontstaan met een warm en uitnodigend karakter, geheel passend bij de visie van de opdrachtgever. Streekeigen materialisering en het veelal houten interieur zijn gecombineerd met de eiken gebinten tot een eigentijds concept.

MATERIALEN

  • Zwarte verduurzaamd houten planken
  • Houten kozijnen
  • Lariks
  • Vuren dakbeschot

Informatie

Opgeleverd 2006
Opdrachtgever stichting Twickel i.s.m. Droste's boerderijlodges
< terug naar projectoverzicht
Boerderijlodges Twickel Delden Schipperdouwesarchitectuur 13 Boerderijlodges Twickel Delden Schipperdouwesarchitectuur 12 Boerderijlodges Twickel Delden Schipperdouwesarchitectuur 11 Boerderijlodges Twickel Delden Schipperdouwesarchitectuur 9 Boerderijlodges Twickel Delden Schipperdouwesarchitectuur 8 Boerderijlodges Twickel Delden Schipperdouwesarchitectuur 4 Boerderijlodges Twickel Delden Schipperdouwesarchitectuur 3 Boerderijlodges Twickel Delden Schipperdouwesarchitectuur 2 Boerderijlodges Twickel Delden Schipperdouwesarchitectuur 1