Hooischuur Vergaderruimte De Lutte Schipperdouwesarchitectuur 4

inspiratieruimte de lutte

OMSCHRIJVING

Op het erf aan de Bentheimerstraat in De Lutte is het beheerderscentrum gevestigd van Natuurmonumenten regio Noord Oost. Daarnaast staat een schuur met rijksmonumentale status. In het verleden is de schuur vanuit Fleringen in zijn geheel overgebracht naar De Lutte en daar opnieuw opgebouwd. De schuur is geheel gerenoveerd en in oorspronkelijke staat hersteld. Daarnaast is op de hooizolder een volglazen vergaderruimte gesitueerd.

In het ontwerp is gekozen voor een ‘inhouse’ oplossing, waarbij een keuze is gemaakt voor een splitsing van twee functies; informatieruimte en vergaderruimte. Qua uitstraling en materialisatie contrasteert de nieuwe invulling maximaal met de schuur, maar blijft ook elk zijn identiteit behouden. De informatieruimte is op de begane grond gesitueerd, terwijl de vergaderruimte op de bestaande verdiepingsconstructie is bedacht. De vergaderruimte is vormgegeven als een eigentijdse glazen 'doos' op de bestaande ankerbalken, zodat de historische dakconstructie geheel zichtbaar blijft. Voor lichttoetreding zijn de kopgevels voorzien van grote openslaande luiken, met behoud van de uitstraling van de dichte eiken delen. De nieuwe invulling is als los element in de karakteristieke hooischuur geplaatst, vrij van de oorspronkelijke gevels en het dak. Hierdoor blijft alles intact en maximaal zichtbaar, de beleving van de karakteristieke oude hooischuur en het landschap is met deze volglazen oplossing maximaal aanwezig.

MATERIALEN

  • Volglazen kantoorruimte
  • Zwart geschilderd Fins vuren
  • Antraciet gemoffelde staalconstructie

Informatie

Opgeleverd 2008
Opdrachtgever Stichting Natuurmonumenten
< terug naar projectoverzicht
Hooischuur Vergaderruimte De Lutte Schipperdouwesarchitectuur 1 Hooischuur Vergaderruimte De Lutte Schipperdouwesarchitectuur 5 Hooischuur Vergaderruimte De Lutte Schipperdouwesarchitectuur 6 Hooischuur Vergaderruimte De Lutte Schipperdouwesarchitectuur 7 Hooischuur Vergaderruimte De Lutte Schipperdouwesarchitectuur 8 Hooischuur Vergaderruimte De Lutte Schipperdouwesarchitectuur 9 Hooischuur Vergaderruimte De Lutte Schipperdouwesarchitectuur 10