Schipperdouwesarchitectuur Brinks Metaal Vriezenveen 1

brinks vriezenveen

OMSCHRIJVING

Tussen de bestaande twee productiehallen moest het expeditieterrein worden verplaatst naar de voorzijde, waarbij de vrijkomende ruimte naar magazijnruimte wordt getransformeerd. Hierbij moest op het terrein tevens een uitbreiding van de kantoren worden gerealiseerd. Concept: Door de tussenbouw te koppelen aan de nieuw te bouwen kantoren kan er op 1 plek gebouwd worden. Regelgeving beperkte echter de uitbreidingsmogelijkheden aan de voorzijde. Dit is ondervangen door de kantoren verhoogd op poten over de bestaande productiehal te schuiven. De hierdoor ontstane dakhoogte wordt consequent doorgevoerd naar het magazijn en wordt begeleid door een witte dakrand die de hele ingreep omlijst. De ruimte onder het kantoor wordt benut voor het parkeren bij het kantoor, en ernaast voor het magazijn ontstaat onder de luifel een grote overdekte expeditieruimte. De ingreep resulteert in een facelift voor het hele bedrijf. Uitstraling en efficiëntie krijgen een impuls waarmee het bedrijf weer een hele tijd vooruit kan. De beleving van een zwevend kantoor ingegeven door de regelgeving.

MATERIALEN

  • Gevelbeplating
  • Glas
  • Staal
  • Lexaan beplating

Informatie

Opgeleverd 2003
Opdrachtgever Brinks Metaalbewerking
< terug naar projectoverzicht
Schipperdouwesarchitectuur Brinks Metaal Vriezenveen 2 Schipperdouwesarchitectuur Brinks Metaal Vriezenveen 4 Schipperdouwesarchitectuur Brinks Metaal Vriezenveen 6 Schipperdouwesarchitectuur Brinks Metaal Vriezenveen 8