Schipperdouwesarchitectuur Optis Swwe Wierden 20

appartementen optis wierden

OMSCHRIJVING

Plan Optis is gelegen op een zogenaamde inbreidingslocatie in het centrum van Wierden. Het voormalige bedrijventerrein is verplaatst naar het industriegebied en daarmee is ruimte gemaakt voor zeer gevarieerd woningbouwprogramma. Het plan aan de Hof van Bissinghe bevat 9 eengezinswoningen, 12 huurappartementen, 20 koopappartementen, 2 penthouses, en een combinatie van privé en openbaar parkeren onder een half verdiept maaiveld.

Alle woningen en appartementen worden ontsloten vanaf het gezamenlijke binnenplein, welke vanuit de parkeerruimte en vanaf verschillende andere zijden toegankelijk is.

Het binnenplein ligt een meter boven maaiveld, waardoor een minder diepe parkeergarage kan worden gerealiseerd. Dit betekent o.a. dat er 4 bouwlagen kunnen worden gerealiseerd i.p.v. de 3 bouwlagen volgens het bestemmingsplan.

MATERIALEN

  • Houten gevelbekleding
  • Gebakken pannen
  • Twee tinten metselwerk
  • Houten pleinafwerking
  • Verzinkt stalen hekwerken en vloerroosters

Informatie

Opgeleverd 2009
Opdrachtgever Stichting Wonen Wierden Enter
< terug naar projectoverzicht
Schipperdouwesarchitectuur Optis Swwe Wierden 9 Schipperdouwesarchitectuur Optis Swwe Wierden 12 Schipperdouwesarchitectuur Optis Swwe Wierden 24 Schipperdouwesarchitectuur Optis Swwe Wierden 26