Schipperdouwesarchitectuur Ondernemersdorp Wierden 11

ondernemersdorp wierden

OMSCHRIJVING

schipperdouwesarchitectuur heeft een ontwerp gemaakt voor een ondernemersdorp te Wierden. Het gaat om flexibele kleinschalige startershallen aan de Nijverheidsstraat op het bedrijventerrein. In samenwerking met HMO Overijssel en de gemeente Wierden is dit unieke concept in Wierden ontwikkeld.

Het Ondernemersdorp is een dorp waar kleinere huisvestingvormen met een woon-werk functie in een groene omgeving worden gerealiseerd. Het initiatief is geprojecteerd op de locatie aan de Nijverheidsstraat 5 te Wierden. Hieraan zijn diverse uitgangspunten verbonden waar vooral het duurzame karakter voorop staat.

Het dorp wordt gekarakteriseerd door een industriële uitstraling. Kennisindustrie, moderne ambachten en wonen kunnen hier samengaan in een groene toegankelijke woon-werkomgeving. De ruimtes zijn geheel flexibel indeelbaar en van verschillende zeidden te ontsluiten.

Eenvoudige schakelbare units met flexibiliteit in ontwerp, indeling en gebruik. Het ondernemersdorp is klaar voor de toekomst door duurzame maatregelen als een klimaatgevel in combinatie met warmteterugwinning, gebalanceerde ventilatie en zonne-energie.

MATERIALEN

  • Aluminium kozijnen
  • Metselwerk
  • Aluminium dakelementen
  • Zonnepanelen

Informatie

Opgeleverd 2012
Opdrachtgever collectief HMO / SDA / ABS
< terug naar projectoverzicht
Schipperdouwesarchitectuur Ondernemersdorp Wierden 1 Schipperdouwesarchitectuur Ondernemersdorp Wierden 2 Schipperdouwesarchitectuur Ondernemersdorp Wierden 3