Schipperdouwesarchitectuur Station Wierden Thea Van De Heuvel 3

stationsgebouw wierden

OMSCHRIJVING

Voor cafetaria Sterk aan de Lijn in het voormalige stationsgebouw in Wierden is door ons bureau een uitbreiding bedacht. Het ontwerp is vormgegeven als een extra transparant volume onder het 'zwevende' dak. Het behouden van de bestaande belijning van het dak vormde een van de belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp. Door de nieuwe uitbreiding aan de pleinzijde naar voren te laten komen, ontstaat er meer horeca ruimte welke in directe verbinding staat met het voorliggende plein. Het cafetaria wordt beter zichtbaar en krijgt een duidelijke nieuwe entree. Door het hoogte verschil, op de oorspronkelijke gevellijn, binnen door te zetten krijgt de ruimte een duidelijke onderscheid tussen het restaurant- en het cafetariadeel. De nieuwe uitbreiding vormt de overbrugging tussen plein en perron. Het gebouw wordt geheel transparant, waarbij de oorspronkelijke vormgeving behouden blijft. Het gebouw is in 2018 bekroond met de titel "mooiste cafetaria interieur van Nederland"!

MATERIALEN

  • Aluminium kozijnen
  • Gevelbeplating
  • Harmonica vouwwanden
  • Monoliet gepolijste betonvloeren
  • Tegelwerk

Informatie

Opgeleverd 2015
Opdrachtgever Sterk Langs de Lijn
< terug naar projectoverzicht
Schipperdouwesarchitectuur Station Wierden Thea Van De Heuvel 1 Schipperdouwesarchitectuur Station Wierden Thea Van De Heuvel 2 Schipperdouwesarchitectuur Station Wierden Thea Van De Heuvel 4 Schipperdouwesarchitectuur Station Wierden Thea Van De Heuvel 7 Schipperdouwesarchitectuur Station Wierden Thea Van De Heuvel 8 Schipperdouwesarchitectuur Station Wierden Thea Van De Heuvel 10 Schipperdouwesarchitectuur Station Wierden Thea Van De Heuvel 11 Schipperdouwesarchitectuur Station Wierden Thea Van De Heuvel 12